Îngheţată cu mascarpone, afine si fulgi de hrișcă

Reteta culinara Îngheţată cu mascarpone, afine si fulgi de hrișcă din categoria Dulciuri. Specific Italia. Cum sa faci Îngheţată cu mascarpone, afine si fulgi de hrișcă

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Îngheţată cu mascarpone, afine si fulgi de hrișcă

 

'retete de vara' Practic si rapid de facut. O pastrati la congelator si scoateti cate o portie cand aveti pofta. Eu am facut-o cu indulcitor natural in loc de zahar. https://www.blogulluicatalina.com/2020/07/inghetata-cu-mascarpone-si-fulgi-de.html

 

INGREDIENTE
250 gr de mascarpone 100 gr de zaghar (sau indulcitor natural eritritol) 3 oua 3 linguri de fulgi de hrișcă (40 grame) esenta de cafea sau de vanilie 30-40 afine

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma.

Frecati galbenusurile cu indulcitorul.

Adaugati branza mascarpone, amestecati 3 minute.

Incorporati apoi albusurile, amestecand usor.

Adaugati esenta si fulgii si amestecati.

Puneti in forme , adaugati afine in fiecare forma si dati 3-4 ore la congelator.

Demulati si serviti.

Le puteti apoi pastra intr-o cutie sau o punga la congelator.

Ingrediente Îngheţată cu mascarpone, afine si fulgi de hrișcă

250 gr de mascarpone

100 gr de zaghar (sau indulcitor natural eritritol)

3 oua

3 linguri de fulgi de hrișcă (40 grame)

esenta de cafea sau de vanilie

30-40 afine

Categorii