Inghetata de ciocolata
Reteta culinara Inghetata de ciocolata din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Inghetata de ciocolata
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Inghetata de ciocolata
Amestecați frișca până devine o spumă densă, lucioasă și fermă.
Adăugați laptele condensat și amestecați încă un minut.
Topim ciocolata cu 2-3 linguri de lapte. Se amesteca cu cacao si se lasa sa se raceasca 2-3 minute apoi se toarna in compozitia de frisca. Se amestecă încă un minut. Rezultatul este o crema delicioasa. Numai gust. Aceasta crema poate fi folosita si pentru prajituri.
Tapetați o caserolă cu biscuiți apoi turnați compoziția de înghețată.
Din această compoziție ies cam 2 tigăi medii de înghețată. Pune inghetata la congelator pentru cel putin 5-6 ore sau peste noapte.
Ingrediente Inghetata de ciocolata
1 cutie de lapte condensat indulcit ( 400 ml)
250 ml frisca lichida
200 gr ciocolata cu lapte
2 linguri cu varf cu cacao
optional: piscoturi