Inghetata de ciocolata belgiana

Reteta culinara Inghetata de ciocolata belgiana din categoria Dulciuri. Cum sa faci Inghetata de ciocolata belgiana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Inghetata de ciocolata belgiana

 

Reteta pentru masina de inghetata Pentru ca mi-am luat masina de  facut inghetata, am dat startul desertului meu preferat de vara. Am preparat o inghetata minunata, cremoasa si deosebit de delicioasa! Cred ca aceasta inghetata se poate pune si la congelator, in cazul in care nu aveti aparat, se va scoate din 30 in 30 de minute si se va mixa pana ce se va obtine textura potrivita, desi ma gandesc ca nu va face foarte multe ace de gheata.

 

INGREDIENTE
300 gr. ciocolata belgiana 72% cacao 250 ml. lapte( mai gras de preferat) 250 ml. frisca lichida indulcita 250 gr. mascarpone vanilie 1 plic 200 ml frisca lichida indulcita 175 gr. zahar brun 5 galbenusuri

Galbenusurile se amesteca cu zaharul brun intr-un bol si se mixeaza cu un tel cateva minute.

250 ml frisca lichida se amesteca intr-un vas larg cu 250 ml lapte, se adauga vanilia si se pune la foc mic pana ce da in clocot, se toarna rapid peste compozitia de ou si zahar si se amesteca bine, se pune inapoi in vas la foc mic, se adauga ciocolata si se amesteca pana ce se topeste, nu se lasa sa dea in clocot.

Se trage vasul de pe foc si se asaza intr-un alt vas cu apa , se aduce din nou pe aragaz si se tine pe baie de aburi la foc mediu, in jur de 12 minute, timp in care se amesteca cand si cand cu un tel.

Dupa cele 12 minute, se ia vasul de pe aburi se lasa cinci minute deoparte, se adauga mascarpone si se omogenizeaza, apoi se pune si frisca lichida( cei 200 ml ramasi), se amesteca bine.

Aceasta compozitie se pune in vasul masinii de inghetata si se lasa dupa caz, 30 sau 40 de minute la preparat.

Cand este gata se muta cu o spatula in caserole si se pune la congelator.

Sa va bucurati de o inghetata minunata!

Ingrediente Inghetata de ciocolata belgiana

300 gr. ciocolata belgiana 72% cacao

250 ml. lapte( mai gras de preferat)

250 ml. frisca lichida indulcita

250 gr. mascarpone

vanilie 1 plic

200 ml frisca lichida indulcita

175 gr. zahar brun

5 galbenusuri

Categorii