Inghetata de ciocolata cu rom
Reteta culinara Inghetata de ciocolata cu rom din categoria Dulciuri. Cum sa faci Inghetata de ciocolata cu rom
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Inghetata de ciocolata cu rom
Rețete de suflet Îmi plac de obicei dulciurile acrișoare, dar gustul intens al ciocolatei este ceva deosebit pe care nimeni nu îl poate refuza din când în când.
600 ml lapte 1 lingura amidon 100 gr zahar 50 gr cacao neagra un vârf de cuțit de sare 160 gr ciocolata neagra 1 lingura rom 200 gr frisca Intr-o cratita punem zaharul, amidonul, sarea si cacao si incepem sa turnam putin lapte caldut, amestecand continuu. Pune oala la foc mic și fierbe până se îngroașă. Coboara vasul si incorporam ciocolata taiata cubulete, apoi romul. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la frigider pentru o jumatate de ora. Amesteca compozitia racita cu frisca. Pornim mașina de înghețată și turnăm compoziția. Se amestecă aproximativ 40 de minute. Pune inghetata intr-un vas cu capac si tine-o la congelator pana la servire.Ingrediente Inghetata de ciocolata cu rom
600 ml lapte
1 lingura amidon
100 gr zahar
50 gr cacao neagra
un praf de sare
160 gr ciocolata neagra
1 lingura rom
200 gr frisca