Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil
Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil - Iata cum se prepara Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil
Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil, perfect pentru a-ti rasfata papilele gustative in zilele calduroase sau pentru a te bucura de un moment dulce in orice anotimp. Bogata si cremoasa, cu un gust intens de ciocolata, aceasta inghetata este o alegere ideala pentru iubitorii de ciocolata de toate varstele. Facuta acasa, inghetata de ciocolata este mult mai gustoasa si satisfacatoare decat cea din comert, permitandu-ti sa controlezi calitatea ingredientelor si intensitatea aromei.
Ingrediente Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil 200 g ciocolata neagra (cu un continut de cacao de cel putin 70%) 500 ml lapte integral 250 ml smantana pentru frisca (cu un continut de grasime de minim 30%) 150 g zahar 4 galbenusuri de ou 1 lingurita esenta de vanilie Un praf de sareCum se prepara Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil
Prepararea bazei pentru inghetata: Intr-o cratita, incalzeste laptele si smantana la foc mediu, amestecand ocazional, pana aproape de punctul de fierbere. Nu lasa amestecul sa dea in clocot. Topirea ciocolatei: Intr-un bol termorezistent, topeste ciocolata neagra fie la bain-marie (deasupra unui vas cu apa fierbinte), fie in cuptorul cu microunde, amestecand des, pana devine complet lichida si fina. Lasa ciocolata sa se raceasca usor. Prepararea amestecului de galbenusuri: Intr-un bol mare, bate galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pana cand amestecul devine palid si cremos. Apoi, adauga treptat ciocolata topita, amestecand continuu pentru a obtine o compozitie omogena. Combinatia de ingrediente: Toarna incet amestecul fierbinte de lapte si smantana peste amestecul de galbenusuri si ciocolata, amestecand constant pentru a preveni coagularea oualor. Dupa ce ai combinat bine ingredientele, pune amestecul inapoi in cratita. Ingrosarea compozitiei: Gateste compozitia la foc mic, amestecand constant, pana cand se ingroasa usor si acopera spatele unei linguri. Nu lasa amestecul sa fiarba, deoarece ouale se pot coagula. Aceasta va dura aproximativ 5-8 minute. Racirea amestecului: Dupa ce compozitia s-a ingrosat, ia cratita de pe foc si adauga esenta de vanilie. Toarna amestecul printr-o sita fina intr-un bol curat pentru a indeparta eventualele bucati de ou coagulat. Lasa amestecul sa se raceasca complet la temperatura camerei, apoi acopera-l si pune-l in frigider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte, pana cand este foarte rece. Prepararea inghetatei: Odata ce amestecul s-a racit bine, toarna-l in aparatul de facut inghetata si urmeaza instructiunile producatorului. Daca nu ai un aparat de inghetata, poti turna compozitia intr-un recipient mare si pune-l in congelator, amestecand energic la fiecare 30 de minute pentru a sparge cristalele de gheata, pana cand inghetata ajunge la consistenta dorita. Servirea: Dupa ce inghetata a ajuns la consistenta potrivita, o poti servi imediat sau o poti transfera intr-un recipient ermetic si o poti pastra in congelator pentru mai tarziu. Serveste inghetata de ciocolata simpla sau alaturi de fructe proaspete, frisca, sos de ciocolata sau nuci.
Recomandam si inghetata de vanilie sau inghetata de banane si afine Pofta buna!
Ingrediente Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil
Ingrediente Inghetata de ciocolata un desert clasic si irezistibil
200 g ciocolata neagra (cu un continut de cacao de cel putin 70%)
500 ml lapte integral
250 ml smantana pentru frisca (cu un continut de grasime de minim 30%)
150 g zahar
4 galbenusuri de ou
1 lingurita esenta de vanilie
Un praf de sare