Inghetata de mure
Reteta culinara Inghetata de mure din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Inghetata de mure
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Inghetata de mure
Vă invit să încercați o înghețată delicioasă și foarte ușor de pregătit.
INGREDIENTE
Înainte de a face înghețata, se pune cutia de iaurt în congelator pentru 30-60 de minute. Se scot fructele și iaurtul din congelator. Se pun murele într-un robot și se mărunțesc. Se adaugă iaurtul semi înghețat și mierea și se mixează din nou timp de 20-30 de secunde. Se deschide capacul robotului și se amestecă cu o spatulă. Se mixează iar câteva secunde, până când se obține o înghețată omogenă. Ea poate fi mâncată așa, dar dacă doriți o consistență mai tare, se transferă într-o caserolă care se bagă la congelator 3-4 ore. La jumătatea timpului, se deschide caserola și se amestecă bine înghețata, pentru o textură și mai fină. Dacă aveți mașină de înghețată, puteți transfera compoziția din robot în ea și să o amestecați până când se mai întărește și are consistența dorită.
Ingrediente Inghetata de mure
400g iaurt
400g mure congelate (sau alte fructe de pădure)
80g miere