Inghetata de mure

Reteta culinara Inghetata de mure din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Inghetata de mure

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Inghetata de mure

 

Vă invit să încercați o înghețată delicioasă și foarte ușor de pregătit.

 

INGREDIENTE
400g iaurt 400g mure congelate (sau alte fructe de pădure) 80g miere

Înainte de a face înghețata, se pune cutia de iaurt în congelator pentru 30-60 de minute. Se scot fructele și iaurtul din congelator. Se pun murele într-un robot și se mărunțesc. Se adaugă iaurtul semi înghețat și mierea și se mixează din nou timp de 20-30 de secunde. Se deschide capacul robotului și se amestecă cu o spatulă. Se mixează iar câteva secunde, până când se obține o înghețată omogenă. Ea poate fi mâncată așa, dar dacă doriți o consistență mai tare, se transferă într-o caserolă care se bagă la congelator 3-4 ore. La jumătatea timpului, se deschide caserola și se amestecă bine înghețata, pentru o textură și mai fină. Dacă aveți mașină de înghețată, puteți transfera compoziția din robot în ea și să o amestecați până când se mai întărește și are consistența dorită.

Ingrediente Inghetata de mure

400g iaurt

400g mure congelate (sau alte fructe de pădure)

80g miere

Categorii