Inghetata de vanilie si visine

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata de vanilie si visine

Se pune laptele la fiert. Când începe să clocotească se adaugă crema de gălbenuşuri cu zahăr şi esenţa de vanilie. Se amestecă până se îngroaşă, având grijă să nu se facă omleta. Se dă deoparte, iar când s-a răcit se adaugă frişca lichidă bătută spumă tare. Separat se blenduiesc vişinele cu mierea şi se adaugă 2-3 linguri de frişcă. Se aşează în suportul de îngheţată, după preferinţă, se dau la congelator timp de 2-3 ore. Se decorează cu ciocolată topită şi se mai introduce 5 minute la congelator.

Ingrediente Inghetata de vanilie si visine

500 ml lapte

5 gălbenuşuri

150 g zahăr

esenţă de vanilie

250 ml frişcă lichidă

o ceaşcă de vişine

2 linguri miere de albine

Ciocolată (decor)

Categorii