Îngheţată parfait tiramisu

Tiramisu reţetă originală. Reteta culinara Îngheţată parfait tiramisu din categoria Dulciuri. Specific Italia. Cum sa faci Îngheţată parfait tiramisu

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Îngheţată parfait tiramisu

 

Foarte bun , delicios si parfumat acest parfait. Am pus in el 2 tartine @Wassa Fibre si am inlocuit zaharul cu indulcitor natural érythritol.  Am obtinut astfel o reteta cu putini carbohidrati. Puteti pune biscuiti si zahar daca doriti.

 

INGREDIENTE
250 gr de mascarpone 85 gr indulcitor natural érythritol + 2 lingurite (sau 100 g de zahar) 3 oua 40 gr de miez de nuca 2 tartine fibre Wassa 1 cafea expresso intenso (50 ml) cacao pudra fara zahar

Mixati nucile.

Intr-un castron faramitati biscuitii cu fibre.

Pregatiti o cafea expresso puternica si varsati-o peste biscuiti. Adaugati miezul de nuca macinat , 2 lingurite de indulcitor si amestecati bine.Separati albusurile de galbenuri. Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile cu 85 gr de indulcitor .

Adaugati branza mascarpone, amestecati. Incorporati apoi amestecul cu nuci si amestecati. Incorporati apoi albusurile, amestecand usor. Varsati intr-o forma de chec imbracata in film alimentar.

Dati la congelator timp de 12 ore.

Scoateti din forma 20-30 minute inainte de a servi. Decorati cu pudra de cacao amara.

Ingrediente Îngheţată parfait tiramisu

250 gr de mascarpone

85 gr indulcitor natural érythritol + 2 lingurite (sau 100 g de zahar)

3 oua

40 gr de miez de nuca

2 tartine fibre Wassa

1 cafea expresso intenso (50 ml)

cacao pudra fara zahar

Categorii