Jeleuri de lamaie
Reteta culinara Jeleuri de lamaie din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Jeleuri de lamaie
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Jeleuri de lamaie
Am vazut o reteta de jeleuri si am zis sa incerc si eu sa vad daca imi plac. Nu am regretat incercarea. Au iesit gustoase .
3 - 4 lamai un plic de gelatina 200 ml apa 400 g zahar
Se pune intr - o cana gelatina cu 50 ml apa rece la hidratare .
Se curata lamaile de coaja si se taie in bucatele, pe urma se paseaza cu ajutorul blenderului .
Se pune intr-o craticioara zaharul, lamaile si 150 ml apa si se fierbe aceasta compozitie timp de 10 minute si pe urma se strecoara.
Se combina gelatina hidratata cu compozitia de lamaie si se mai incalzeste totul timp de 5 minute, fara sa clocoteasca.
Se toarna compozitia rezultata intr- o forma.
Dupa ce se va raci compozitia din forma se va pune preparatul in frigider pentru doua ore .
Se scoate incet jeleul din forma si se da prin zahar.
Se aseaza pe o farfurie.
Ingrediente Jeleuri de lamaie
3 - 4 lamai
un plic de gelatina
200 ml apa
400 g zahar