Jeleuri de lamaie

Reteta culinara Jeleuri de lamaie din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Jeleuri de lamaie

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Jeleuri de lamaie

 

     Am vazut o reteta de jeleuri si am zis sa incerc si eu sa vad daca imi plac.    Nu am regretat incercarea. Au iesit gustoase .  

3 - 4 lamai un plic de gelatina 200 ml apa 400 g zahar

 

   Se pune intr - o cana gelatina cu 50 ml apa rece la hidratare .

   Se curata lamaile de coaja si se taie in bucatele, pe urma se paseaza cu ajutorul blenderului .

   Se pune intr-o craticioara zaharul, lamaile si 150 ml apa si se fierbe aceasta compozitie timp de 10 minute si pe urma se strecoara.

   Se combina gelatina hidratata cu compozitia de lamaie si se mai incalzeste totul timp de 5 minute, fara sa clocoteasca.

   Se toarna compozitia rezultata intr- o forma.

   Dupa ce se va raci compozitia din forma se va pune preparatul in frigider pentru doua ore .

   Se scoate incet jeleul din forma si se da prin zahar.

   Se aseaza pe o farfurie.

 

Ingrediente Jeleuri de lamaie

3 - 4 lamai

un plic de gelatina

200 ml apa

400 g zahar

Categorii