Jeleuri de portocale in ciocolata

Reteta culinara Jeleuri de portocale in ciocolata din categoria Dulciuri. Cum sa faci Jeleuri de portocale in ciocolata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Jeleuri de portocale in ciocolata

 

Un desert rafinat, delicios!

 

INGREDIENTE
400 ml suc proaspat stors de portocale coaja de la doua portocale BIO 50 gr. amidon 100 gr. zahar( daca va plac mai acrisoare puneti jumatate din cantitate) un pliculet de zahar vanilat unt pentru uns cescutele Sosul de ciocolata: 1/2 pahar de frisca lichida indulcita 1 ciocolata 70% sau 75% cu portocale vanilie

Intr-un vas se amesteca amidonul cu zaharul si vanilia, apoi se toarna usor sucul , coaja razuita, si se amesteca cu un tel pana ce se omogenizeaza, se pune la foc mic pana ce incepe sa se ingroase, se amesteca continuu, se fierbe un minut.

Se ung cu unt sase cescute de cafea( mici) si se toarna in fiecare compozitia. Cescutele se pun la racit in frigider. Cand compozitia s-a racit, se rastoarna jeleul pe un platou desprinzand usor de pe marginea cescutei.

Intre timp se prepara sosul, se pune frisca intr-un ibric larg si se incalzeste usor, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza, se adauga vanilia, apoi se raceste complet.

Se toarna sosul peste jeleuri apoi se pun la frigider sa se intareasca ciocolata.

Se pastreaza la rece.

Daca doriti sa le puneti frisca, nu ezitati, sunt o bunatate!

Ingrediente Jeleuri de portocale in ciocolata

400 ml suc proaspat stors de portocale

coaja de la doua portocale BIO

50 gr. amidon

100 gr. zahar( daca va plac mai acrisoare puneti jumatate din cantitate)

un pliculet de zahar vanilat

unt pentru uns cescutele

1/2 pahar de frisca lichida indulcita

1 ciocolata 70% sau 75% cu portocale

vanilie

Categorii