Jeleuri ousor
Va plac jeleurile? Ei bine, va oferim posibilitatea de a le face acasa! O reteta mult mai usoara decat va puteti imagina, mai ales ca este explicata pas cu pas.
Instructiuni de preparare Jeleuri ousor
Puneti gelatina in apa rece.
Într-o cratita adaugati zahar, apa si esenta de lamaie. Aduceti la fierbere si puneti termometrul in amestec: temperatura trebuie sa ajunga la 115° C.
Luati cratita de pe foc foc si adaugati gelatina bine scursa. Se amesteca bine. Impartiti acest amestec in 2 si adaugati la una din jumatati, colorant alimentar galben. Se amesteca bine.
Folosind un servetel de hartie inmuiat in ulei, ungeti semisferele de silicon. Turnati amestecul galben in cantitati mici in formele de silicon. (Daca amestecul este prea tare, incalziti-l usor la bain-marie.) Lasati la uscat peste noapte.
Ungeti placa de silicon cu un servet de hartie inmuiat in ulei, sau pe o tava normala de copt puneti cu hartie de pergament). Incalziti cealalta jumatate de amesct necolorat timp de 30 de secunde in cuptorul cu microunde sau la la bain-marie.
Turnati acest amestecin vasul de la mixer si bateti-l ca si cum ati face meringue. Amestecul trebuie sa se dubleze in dimensiune.
Folosind un posh formati banuti din amestec alb. Ungeti-va cu putin ulei si scoateti semisfere galbene din forme,
Plasati cate jumatate de sfera galbena in centrul fiecarui un banut alb, apasand usor Lasati sa se usuce 2 ore.
Se amesteca amidonul de porumb si zaharul pudra apoi cu o pensula se pudraza fiecare ousor cu acest amestec. Acest lucru le va permite sa fie lipicioase.
Gata, simplu,nu?
Ingrediente Jeleuri ousor
225 gr zahar
30 gr apa
14 gr gelatina
esenta de lamaie
colorant alimentar galben
1lingurita amidon de porumb
1lingurita zahar puda
ulei