Legume la cuptor

Reteta culinara Legume la cuptor din categoria Dulciuri. Cum sa faci Legume la cuptor

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Legume la cuptor

 

O reteta atat de simpla si accesibila si atat de potrivita in zilele de post, dar nu numai!

cartofi ardei gras rosu - sau si mai bun, ardei capia sfecla rosie ceapa uscata morcov rosii cherry sare piper pudra de usturoi ulei de masline

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade.

Toate legumele se spala bine. Cele cu coaja si cotor se curata, apoi se portioneaza.

Cartofii se taie in 4-6 bucati, ardeii si morcovii fasii, sfecla felii, ceapa in 4/6.

Se pun legumele intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Se stropesc cu 30 ml ulei, se presara, dupa gust, sare, putin piper, pudra de usturoi.

Se introduce tava in cuptor si se coc legumele pentru 30 minute, pornind ventilatia.

Puteti coace si la 180 grade, aprox 40-45 minute sau pana cand cartofii prind culoare.

Serviti fie simpi, cu mujdei de usturoi, salata, sau cu nimic :)) fie alaturi de carne.

Pofta buna!

Ingrediente Legume la cuptor

cartofi

ardei gras rosu - sau si mai bun, ardei capia

sfecla rosie

ceapa uscata

morcov

rosii cherry

sare

piper

pudra de usturoi

ulei de masline

Categorii