Macarons (cercuri si inimioare) cu ganache de zmeura

Reteta culinara Macarons (cercuri si inimioare) cu ganache de zmeura din categoria Dulciuri. Cum sa faci Macarons (cercuri si inimioare) cu ganache de zmeura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Macarons (cercuri si inimioare) cu ganache de zmeura

 

Pentru că ne plac aceste „dulciuri” le pregătesc adesea pentru familie. Arata foarte bine pe prajituri, dar si pe prajituri!

Pentru Bezea: 2 albusuri 80 g faina de migdale 90 g vechi 80 g pudră veche colorant rosu Pentru ganache de zmeură: 120 g coulis de zmeură 120 g ciocolata alba 15 g unt 1 foaie de gelatină

Pentru bezea:   Se amestecă albușurile, apoi se adaugă zahărul puțin câte puțin, apoi vanilia și se mixează în continuare până obții o bezea fermă și tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zahar pudra, apoi le trecem printr-o sita pentru a obtine o faina fina pe care o turnam peste bezea si o amestecam cu o spatula de silicon. Acum incepe macaroanele, adica trebuie sa amestecam cu miscari usoare in cerc (pe marginile vasului) si cu o miscare de presare in centrul vasului (intram cu paleta in compozitia adunata) si continuam asa pana obtinem o pasta usor curgatoare. pe paletă când o ridicăm să curgă fără să se rupă. Aveți grijă să nu exagerați cu amestecarea!     

In timpul macaroanelor puteti adauga vopsea daca doriti, eu am folosit putin rosu !!!

Am turnat compozitia obtinuta intr-un pos (fara a lasa goluri de aer) si pe un covor de silicon am format cochiliile, le-am facut rotunde si in forma de inimioare. Lăsați să se usuce 1 oră, apoi puneți-le la cuptorul preîncălzit la 160°C cu ventilație timp de 12 minute. Când sunt gata, scoateți covorul din tavă și lăsați-l să se răcească direct pe masă. (foto) Abia cand sunt reci se desprind usor de pe covor !!! Combină cojile 2 câte 2 și umple-le cu crema dorită, am pus un ganache de zmeură.  

Pentru ganache: Se incinge coulis de zmeura, se adauga ciocolata alba tocata si untul, se lasa sa fiarba, amestecand continuu pana se omogenizeaza. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Adaugam foaia de gelatina hidratata in apa rece si amestecam. Acoperim cu folie alimentara si cand ajunge la temperatura camerei, dam la frigider pentru 2 ore. Dupa ce s-a intarit amestecam 1-2 minute pana obtinem o crema pufoasa si aerata.

Cu aceasta crema umplem cojile cu macarons !!!

Ingrediente Macarons (cercuri si inimioare) cu ganache de zmeura

Pentru Bezea:

2 albusuri

80g faina de migdale

90g zahar

80g zahar pudra

colorant rosu

Pentru ganache-ul de zmeura:

120g coulis de zmeura

120g ciocolata alba

15g unt

1 foaie de gelatina

Categorii