Macarons cu crema de branza

Reteta culinara Macarons cu crema de branza din categoria Dulciuri. Cum sa faci Macarons cu crema de branza

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Macarons cu crema de branza

 

În sfârșit, am avut și curajul să fac aceste minuni dulci. Întotdeauna am avut impresia că sunt foarte greu de făcut, pentru că tot ce am citit până acum m-a făcut să simt că se pot face doar la cuptorul electric... le-am încercat încă la cuptorul pe gaz și trebuie să recunosc că Am fost surprins când am văzut că au ieșit. :))) Nu ma asteptam si am zis ca... ori am avut noroc, ori inseamna ca ies si la cuptorul pe gaz pana la urma... asa ca le-am mai facut de 2 ori din prima incearca si ies!!  Procesul în sine nu pare foarte dificil, iar ingredientele sunt într-adevăr foarte puține în comparație cu multe alte rețete....dar durează ceva timp de pregătire și trebuie să urmezi anumiți pași pe care îi consider esențiali, poate ieși fără să urmezi pe toți pașii, nu știu asta, dar voi scrie mai jos (la secțiunea sfaturi) exact cum am procedat, toți pașii pe care i-am urmat.  Sper să te ajute și să reușești!    Macarons cu crema de branza - reteta VIDEO

Pentru 12 macarons (24 jumătăți): 80 g pudră veche 80 g faina de migdale un vârf de cuțit de sare 60-64g albus de ou (aprox. albus de ou de la 2 oua medii) 50 g zahăr tos, cristalizat Opțional: 2-3 picături de colorant alimentar (neapărat sub formă de GEL, nu lichid) Cremă: 130 g crema de branza 30 g pudră veche 60 g unt moale la temperatura camerei Opțional: 1/2 linguriță esență de vanilie

1. Puneti zaharul pudra impreuna cu faina de migdale intr-un robot de bucatarie. Se amestecă puțin, între 15-30 de secunde. Astfel compoziția va fi mai fină.

2. Cerne compozitia printr-o sita fina intr-un bol de cca. de 2-3 ori. Pentru a vă asigura că toată compoziția este cernută, apăsați cu o lingură. 3. Într-un alt vas amestecați albușurile cu sarea. La început, amestecați la viteză mică spre medie (aici depinde și de puterea mixerului), până se formează spumă. Aproximativ 1,5 minute. 4. În timp ce amestecați, adăugați zahărul tos în 3 reprize. După fiecare rundă de zahăr adăugat, amestecați bine. 5. Dupa ce ati terminat de adaugat zaharul, mariti viteza mixerului de la mediu la mare si mixati pana obtineti o bezea fina si tare. Bezeaua bine amestecată nu trebuie să curgă când răsuciți vasul. 6. Optional: adauga acum vopseaua, daca vrei sa le dai putina culoare. Am adăugat 3 picături de colorant roșu pentru a obține această nuanță de roz. Vopseaua trebuie să fie sub formă de gel, nu de lichid. 7. Amesteca foarte putin (câteva secunde), la cea mai mica viteza, pentru a incorpora bine colorantul. Dacă nu doriți să puneți vopsea, puteți sări peste acest pas. 8. Adaugă treptat amestecul de făină de migdale cu zahăr pudră, în 3 reprize. Amestecați ușor după fiecare rundă de făină adăugată. Mișcările trebuie să fie de jos în sus și circulare. 9. După ce ați terminat de adăugat toată făina, începeți să amestecați folosind tehnica macaroanelor.Apăsați ușor aluatul cu spatula pe pereții vasului, apoi stoarceți tot aluatul de pe pereții vasului din centrul vasului. Nu stiu daca se va intelege prea bine din poze, dar aveti atasata si reteta video pentru mai multe detalii. Repetați această tehnică până când compoziția devine netedă, lucioasă și curge din spatulă ca o panglică. Trebuie să fie un fel de cremă groasă. Am facut aceasta tehnica de vreo 3-4 ori. 10. Puneti compozitia intr-o punga de patiserie si formati macaroanele pe o tava pe care puneti hartie de copt. 11. Apoi feliați tava de câteva ori (de 15-20 de ori în cazul meu), până când macaroanele se aplatizează și se eliberează bulele de aer. Sub tava se poate pune un prosop pentru a nu face prea mult zgomot. Dacă pe suprafața lor rămân bule de aer, le puteți acoperi cu o scobitoare. 12. Se lasă să se usuce la temperatura camerei timp de cca. 45 min - 1 oră. Dacă nu există umiditate în cameră, ar fi de preferat să le lăsați într-o cameră ventilată sau lângă o fereastră deschisă. Tot in acest moment deschideti cuptorul si preincalziti-l la 145 de grade Celsius. Așa va avea timp să se încălzească bine. 13. După 1 oră, verifică dacă macaroanele sunt uscate, trecând ușor cu degetul pe suprafața lor. Dacă încă sunt lipicioase, le puteți lăsa să se usuce. 14. Coace-le la 145 de grade Celsius aprox. 14-16 minute (aici depinde si de cuptor, stiu ca unii se coace mai greu, te orientezi cel mai bine ca stii ca se va coace cuptorul). 15. Lăsați-le să se răcească cel puțin 15 minute, apoi desprindeți-le de hârtie. Dacă încerci să le iei mai repede, se pot strica. 16. După ce s-au răcit complet, formați perechi după mărimea lor. Crema: 1. Amesteca intr-un bol crema de branza cu zaharul pudra, folosind o spatula. Se adauga apoi untul moale, lasat la temperatura camerei si se amesteca putin pana se omogenizeaza. 2. Amestecați crema până devine pufoasă. 3. Opțional: puteți adăuga puțină esență de vanilie și mai amestecați pentru câteva secunde. 4. Pune compoziția într-o pungă de patiserie și umple macaroanele.5. Păstrați minunile dulci la frigider. Sper sa fie de folos! :)

Ingrediente Macarons cu crema de branza

Pentru 12 macarons(24 jumatati):

80g zahar pudra

80g faina de migdale

un varf cutit de sare

60-64g albus de ou(aprox. albusul de la 2 oua medii)

50g zahar tos, cristalizat

Optional: 2-3 picaturi de colorant alimentar(neaparat sub forma de GEL, nu lichid)

Crema:

130g crema de branza

30g zahar pudra

60g unt moale, la temperatura camerei

Optional: 1/2 lingurita esenta vanilie

Categorii