Macarons cu crema de lamaie

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Macarons cu crema de lamaie

Preparare macarons Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa. Faina de migdale am obtinand-o macinand migdalele intregi intr-o rasnita. Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se obtine o spuma tare. Se adauga zaharul tos treptat mixand dupa fiecare adaugare aproximativ 2- 3 minute . La sfarsit se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut amestacand cu o spatula de sus un jos. Compozitia obtinuta se pune intr-un pos, se leaga la un capat, iar la celalat se taie dupa cat doriti sa fie de mari. Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se pun cerculete . Se lasa tavile pe masa timp de 1 ora, apoi se coc in cuptorul electic la 130 grade timp de 15 minute . Se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se scot cu grija de pe hartia de copt. Preparare crema de lamaie Intr-o cratita se razuieste coaja citricelor. Se stoarce zeama de la lamai si se adauga in craticioara, impreuna cu zaharul, untul rece taiat in bucatele, ouale si galbenusurile. Craticioara se pune pe baie de aburi si cu ajutorul unui tel se bate compozitia fara incetare, insistand pe margini si pe fund, pana cand se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat crema se lasa sa se raceasca, apoi se lipesc macaronsii doi cate doi cu crema de lamaie.

Ingrediente Macarons cu crema de lamaie

Pentru macaron

* 90 g albu

* 70 g zahar to

* 70 g faina de migdale

* 180 g zahar pudra

* 1 lingurita zeama de lamaie

Pentru crema de lamaie

* 3 lamai

coaja razuita si zeama

* 2 oua intregi

* 1 galbenu

* 75 g unt cu 82 % grasime

* 200 g zahar

Categorii