Macarons de ciocolată

Reteta culinara Macarons de ciocolată din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Macarons de ciocolată

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Macarons de ciocolată

 

Franta a cucerit lumea cu niste prajiturele rotunde, crocante la exterior, moi la interior, lipite doua cate doua cu diferite tipuri de creme. Preparate din albus de ou, zahar si pudra de migdale, macarons au fost create, nu in Franta, cum s-ar crede, ci undeva intr-o manastire de calugarite din Venetia, in secolul VIII. O contributie esentiala la ceea ce sunt, azi, macarons a avut Louis Ernest Laduree.  Cofetar, patiser si brutar, acesta a fost, cu certitudine, primul care a lipit doua macarons cu o crema la mijloc, si a creat astfel forma finala a prajiturii. Se intampla in 1868, la Paris. Tot el a pus bazele unui celebru lant de cofetarii, care exista si azi, in Franta, in Europa, dar si pe alte continente. Laduree a creat si variantele sarate, lipite cu pateu de gasca si pasta de trufe. Azi, macarons sunt prezentate in zeci de combinatii arome si culori, cu lamaie, fistic, cacao sau ciocolata, si alte zeci de arome si culori. Macarons sunt foarte populare in Japonia, unde pudra de migdale a fost inlocuita cu pudra de alune. In Belgia, macarons sunt preparate intr-o formula mai lejera, cu mai putin zahar si mai multe migdale. (sursa: http://www.ziare.com/)

Ingrediente Macarons de ciocolată

3 albușuri de ou

200 g zahăr pudră

125 g pudra fina de migdale

30 g de zahăr

15 g pudra de cacao

colorant alimentar rosu

Categorii