Madlene cu cacao - Reteta simpla si delicioasa

Madlene cu cacao - Reteta simpla si delicioasa - Cum se prepara Madlene cu cacao - Reteta simpla si delicioasa: Pregateste tavile pentru madlene

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Madlene cu cacao - Reteta simpla si delicioasa

 

Madlene sau madeleines sunt prajiturele simple si pufoase. Merg perfect langa o cafea buna, dar si langa o cana cu lapte. De obicei, aluatul se face cu unt si oua, dar eu am folosit o varianta mai simpla, fara oua si cu ulei. Pentru aceste Madlene cu cacao - Reteta simpla si delicioasa, am folosit urmatoarele ingrediente: faina, zahar, cacao, ulei si lapte. Daca inlocuiti laptele cu apa minerala, obtineti un dulce de post.

Ingrediente Madlene cu cacao - Reteta simpla si delicioasa: 220 gr faina un praf sare 120 gr zahar (daca vreti mai dulci, suplimentati) 25 gr cacao 1/2 lgta bicarbonat de sodiu 1 lg otet pasta vanilie 70 ml ulei de floarea soarelui 250 ml lapte (apa minerala)

Cum se prepara Madlene cu cacao - Reteta simpla si delicioasa:

Pregateste tavile pentru madlene. Porneste cuptorul la 180 grade C.

Intr-un castron, amesteca faina, sarea, zaharul, cacaua si bicarbonatul. Adauga o lingura de otet si uleiul. Amesteca usor, apoi adauga lapte si pasta de vanilie. Omogenizeaza compozitia, apoi pune-o in formele de copt. 

Coace madlenele in cuptorul preincalzit, timp de 20 minute. Dupa ce au crescut frumos si sunt coapte, scoate tava din cuptor si lasa prajiturelele la racit.

Le poti glazura cu ciocolata sau le poti pudra cu zahar.

Sunt delicioase, iar daca ai rabdare sa le tii inchise intr-o cutie din plastic pana a doua zi, devin si mai moi si capata o textura umeda, dar pufoasa.

Incearca si reteta de Madeleine cu lamaie, foarte bune si aromate sau varianta de Madlene cu ciocolata.

Iti recomandam si reteta de Madlene cu nuca si visine, delicioase.

 

Ingrediente Madlene cu cacao - Reteta simpla si delicioasa

Ingrediente Madlene cu cacao - Reteta simpla si delicioasa:

220 gr faina

un praf sare

120 gr zahar (daca vreti mai dulci, suplimentati)

25 gr cacao

1/2 lgta bicarbonat de sodiu

1 lg otet

pasta vanilie

70 ml ulei de floarea soarelui

250 ml lapte (apa minerala)

Categorii