Mancare de vinete

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Mancare de vinete

Ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul gras se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la calit in putin ulei de masline cu apa .

Cand capata culoare aurie se adauda o cescuta cu apa, cimbru, boabe de piper, foile de dafin, sare dupa gust si rosiile sau bulionul.

Se amesteca cu o lingura de lemn, lasand pe foc, in continuare.

Vinetele se taie cubulete si se prajesc usor in tigaia cu putin ulei incins, dupa care se adauga peste legumele fierte.

Lasam sa fiarba pana se patrunde vanata, apoi oprim focul si presaram deasupra patrunjel verde tocat marunt.

Este gustoasa atat calda, cat si rece.

Ingrediente Mancare de vinete

doua vinete potrivite

doua cepe

3-4 catei de usturoi

un morcov

un ardei gras

4-5 rosii sau 2-3 linguri cu bulion

cimbru

sare

-piper boabe

doua foi de dafin

patrunjel verde

Categorii