Mancare de vinete
Instructiuni de preparare Mancare de vinete
Ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul gras se curata, se spala si se toaca marunt. Se pun la calit in putin ulei de masline cu apa .
Cand capata culoare aurie se adauda o cescuta cu apa, cimbru, boabe de piper, foile de dafin, sare dupa gust si rosiile sau bulionul.
Se amesteca cu o lingura de lemn, lasand pe foc, in continuare.
Vinetele se taie cubulete si se prajesc usor in tigaia cu putin ulei incins, dupa care se adauga peste legumele fierte.
Lasam sa fiarba pana se patrunde vanata, apoi oprim focul si presaram deasupra patrunjel verde tocat marunt.
Este gustoasa atat calda, cat si rece.
Ingrediente Mancare de vinete
doua vinete potrivite
doua cepe
3-4 catei de usturoi
un morcov
un ardei gras
4-5 rosii sau 2-3 linguri cu bulion
cimbru
sare
-piper boabe
doua foi de dafin
patrunjel verde