Marinata (baiţ), pentru carne de vînat şi berbec

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Marinata (baiţ), pentru carne de vînat şi berbec

Carnea se taie în bucăţi potrivite de circa 200 g astfel încît componentele să pătrundă cu uşurinţă pentru aromatizare şi fezandare. Carnea, după ce a fost curăţată de tendoane şi pieliţă, se bate uşor cu ciocanul de şniţele de 3-4 ori şi se lasă în baiţ, acoperită, 2-3 ore, la rece. Când se pune carnea la fript, se scurge şi se şterge uşor. Când este aproape friptă se adaugă ingredientele din baiţ pentru gust şi aromă. Dacă nu dorim s-o pregătim urgent, poate să se pastreze la rece în baiţ cca. 24 ore, fezandîndu-se mai bine.

Ingrediente Marinata (baiţ), pentru carne de vînat şi berbec

50 ml ulei,100 g ceapă

3 - 4 caţei de usturoi

40 g sare, g piper pisat,1 fir cimbru,3 foi dafin

1-2 lamai.

Categorii