Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel
Reteta culinara din categoria Sosuri. Specific Maroc. Cum sa faci Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel
Aceasta marinata este indispensabila in Maroc si este diferita de la o regiune la alta. In general contine: patrunjel, chimen, usturoi, paprika si ulei de masline. Se foloseste pentru a marina pestele sau carnea. In Algeria este deasemenea foarte folosita : se pune mult chimen, se foloseste atat patrunjel cat si coriandru si se adauga otet sau zeama de lamaie la sfarsit. Se foloseste pentru salate de cartofi sau de morcov- zroudiya mchermla , cat si pentru tajine cu carne si peste. O puteti pregati inainte si conserva in borcan la frigider. Ce bunatate acest sos, l-am facut numai cu patrunjel caci aveam o recolta mare dar puteti sa faceti si cu coriandru (jumatate coriandru, jumatate patrunjel). Il voi face in mod regulat, se pastreaza foarte bine intr-un borcan inchis la frigider sau se poate congela. https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/marinatasos-chermoula-cu-patrunjel.html
Ingrediente Marinata/Sos Chermoula cu patrunjel
1 cana plina de frunze de patrunjel
1 lingurita de sare mare
1 lingurita de piper
1 lingura de paprika
1 lingura de chimen pudra
2-3 catei de usturoi
2 linguri zeama de lamaie
1 lingura buna de concentrat de rosii
4 linguri ulei de masline