Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca - Cum se prepara Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca: Dizolvă drojdia în laptele călduț

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

 

Maritozzi sunt niste chifle dulci umplute cu crema multa, un desert originar din Italia. De-a lungul timpul, reteta a fost adaptata astfel incat astazi le putem pregati in diferite moduri: cu aluat oparit, cu miere, insiropate sau nu. Cert este ca sunt foarte gustoase. Pentru Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca, sunt necesare ingredientele urmatoare: faina, drojdie, oua, zahar, unt, lapte, frisca.

Ingrediente Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca: 500 g faina tip 00 80 g zahar 7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata) 200 ml lapte caldut 2 oua 60 g unt moale 1 lingurita esenta de vanilie coaja rasa de la 1 portocala un praf de sare In plus: 1 ou + 1 lingura lapte Pentru umplutura: 500 ml smantana pentru frisca (min. 30% grasime) 3 linguri zahar pudra (dupa gust) vanilie

Cum se prepara Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca:

Dizolvă drojdia în laptele călduț cu o linguriță de zahăr și las-o asa 5-10 minute până devine spumoasă.

Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, ouăle, laptele cu drojdia activată, vanilia, coaja de portocală și sarea. Frământă până obții un aluat elastic (poți framanta cu ajutorul unui robot). Adaugă untul moale, treptat, până se încorporează bine.

Acoperă aluatul și lasă-l la dospit 1,5–2 ore într-un loc cald, până își dublează volumul.

Împarte aluatul în 8–10 bile egale. Modelează-le sub forma de chifle usor evale. Așază-le pe o tavă tapetata cu hârtie de copt și mai lasă-le la crescut 30–40 min.

Unge chiflele cu ou bătut cu lapte și coace-le în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de 20–25 minute, până devin aurii.

Dupa ce s-au copt, scoate tava si lasă chiflele să se răcească complet. 

Mixeaza smantana rece cu zahărul pudră până devine fermă. Taie fiecare chiflă pe lung, fără să le separi complet și umple-le cu frișcă. In mod tradițional, frișca se netezește frumos la nivelul marginii.

Garniseste-le cu fructe proaspete sau cu un mot de frisca.

 Incearca si reteta de Mini franzelute cu lapte, pufoase si bune sau reteta de Chifle dulci cu mere si nuci.

Iti recomandam si reteta de Painici cu merisoare, cu un aluat bun si pufos.

Ingrediente Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

Ingrediente Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca:

500 g faina tip 00

80 g zahar

7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)

200 ml lapte caldut

2 oua

60 g unt moale

1 lingurita esenta de vanilie

coaja rasa de la 1 portocala

un praf de sare

In plus:

1 ou + 1 lingura lapte

Pentru umplutura:

500 ml smantana pentru frisca (min. 30% grasime)

3 linguri zahar pudra (dupa gust)

vanilie

Categorii