Marmelada de lamai

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Marmelada de lamai

Spalam atent lamaile,le uscam si le taiem feliute subtiri. Le punem intr-un vas,adaugam apa si le lasam sa se odihneasca pentru 24 ore.Trecut acest timp, transferam compozitia din castron intr-o oala, si o punem la foc mic,pana fierbe.Lasam sa fiarba pentru 20 minute tot la foc mic.

Acum cantarim toata compozitia rezultata si punem zahar inca o data si jumatate decat greutatea respectiva.Punem din nou pe foc,pana ajungem la densitatea dorita ,aproximativ 30-35 minute.Cand o luam de pe foc,va trebui sa fie inca lichida, deoarece continand mult zahar,atunci cand se va raci se va intari.

Putem controla picurand putina marmelada pe o farfuriuta,si punand-o in frigider 2-3 minute.Cand o vom scoate vom intelege daca e bine legata.Daca o fierbem prea mult se va inchide la culoare,ceea ce nu dorim.Turnam in borcanele sterilizate cat e inca fierbinte, inchidem si rasturnam borcanele cu fundul in sus,pentru a creea vidul.

Puteti steriliza borcanele asa: le spalati,uscati si le puneti in cuptorul incins la 100 grade C timp de 10 minute.

Ingrediente Marmelada de lamai

1 kg de lamai naturale

1,5 l apa

2 kg zahar

Categorii