Marquise cu ciocolata
Marquise cu ciocolata este un desert fin, o combinatie intre un mousse concentrat de ciocolata si un parfait. Un desert rece delicios, cu preparare rapida si fara coacere.
Instructiuni de preparare Marquise cu ciocolata
Puneti foile de gelatina in apa rece. Intr-un castron puneti ouale si zaharul si amestecati timp de 5-10 minute pana cand se omogenizeaza.
Se topeste ciocolata impreuna cu untul. Se adauga gelatina bine scursa si se amesteca pana se dizolva bine.
Se toarna ciocolata peste amestecul de oua si zahar si se amesteca usor pana cand se omogenizeaza.
Puneti folie alimentara in forma de chec si adaugati mousse-ul rezultat. Puneti in frigider cel putin 4 ore.
Transferati pe un platou de servire. Indepartati cu grija folia alimentara si presarati cu fulgi de migdale.
Gata!
Ingrediente Marquise cu ciocolata
200 gr ciocolata neagra
150 gr unt
4 ou
75 gr zahar
2 foi de gelatina
fulgi de migdale