Melanzane alla parmigiana

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Melanzane alla parmigiana

Se curata vinetele si se taie in fasii pe lungime de aprox 1 cm grosime.

Se calesc fasiile de vinete in ulei incazit mediu-pentru a nu se arde. Degustati vinetele pentru a nu fi amare dupa ce le-ati prajit. Asezati-le deoparte pe un servetel de hartie pentru a absorbi uleiul si apa.

Intre timp prajiti intr-o tigaie ceapa intr-o lingurita de ulei, apoi adugati sucul de rosii si busuiocul. Sarati. Dati un clocot si luati de pe foc.

Cand vinetele sunt prajite, intr-un vas de iena asezati in straturi incepand cu un strat de rosii-pentru a nu se prinde de fund, apoi vinete, mozarella, parmigiana si repetati tot asa pana vi se termina materia prima.

Dati la cuptor la 200 grade C aprox 40 de minute.

Ingrediente Melanzane alla parmigiana

4 vinete

1 conserva de rosii decojite si maruntite

2 pungi de mozzarella-eu le i-au de la supermarket

2 cani de parmigiano

1 ceapa

ulei de masline

sare

busuioc

felii de sunca subtiri asezate intre straturile de vinete

Categorii