Melanzane ripiene/vinete umplute

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Melanzane ripiene/vinete umplute

Intii spalam si taiem coditele la vinete, cel mai indicate sint vinetele rotunde, dar eu am pus de doua feluri ca din alea aveam in gradina. Le taiem in doua si le punem la oparit in multa apa cu jumatate de lingurita de sare, dupa ce le-am oparit bine, le-a lasat la scurs.

Cind s-au racit complet, cu ajutorul unei lingurite scoatem mijlocul vinetelor si-l punem intr-o farfurie.

Punem piinea la muiat in apa . Acum facem umplutura pentru vinete, punem intr-un vas carnea , jumatate din miezul vinetelor pe care l-a strivit cu aparatul pentru usturoi, tot cu instrumentul respectiv am tocat si piinea, am adaugat patrunjelul spalat si taiat marunt, cele trei oua, parmezanul si sare dupa gust.

A amestecat bine ingredientele iar cu compozitia din imagine a umplut vinetele o parte le-a pus in pungute si le-a congelat.

O parte le-am prajit pe ambele parti in ulei mult si fiebinte iar cu restul compozitiei am facut chiftelute.Le lasati la rumenit cit doriti, mie imi plac mai bronzate.

Ingrediente Melanzane ripiene/vinete umplute

cca 600 g carne macinata (vita+porc)

3 oua

70 g piine

un catel usturoi

o legatura patrunjel

35 g parmezan ras

sare

ulei

Categorii