Melc cu dovleac

Reteta culinara Melc cu dovleac din categoria Dulciuri. Cum sa faci Melc cu dovleac

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Melc cu dovleac

 

Tot timpul am iubit dovlecii de aceea toamna pregatesc deserturi ca sa imi aduca aminte de copilarie.

600 g făină 50 g amidon 1 praf de sare 5 g praf de copt 60 g unt 150 g smântână 1 ou 250 ml apa 100 ml ulei 100 g untura. Ingrediente umplutura: 500 g dovleac piure 2 linguri zahar Mod de preparare aluat: se pune în bolul mixerului făina, amidonul, praful de sare, praful de copt, apa, untul topit, oul, smântâna, se amestecă până se formează un aluat neted și nelipicios. Se lasă 30 de minute dupa care se împarte in bucati potrivite și se da forma unor bile. Se amestecă uleiul cu untura, se aplatizează bilele de aluat cu palma și se ung cu amestecul de grăsime. Pe rând, se întinde bila de aluat pana se obține o foaie subțire. Se așează dovleacul amestecat cu zahăr și se rulează pana se obține un sul și îi dam forma unui melc. Se pun melcii cu dovleac in tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptorul preâncalzit la 180°C timp de 30-35 de minute. Pofta buna!

Ingrediente Melc cu dovleac

600 g făină

50 g amidon

1 praf de sare

5 g praf de copt

60 g unt

150 g smântână

1 ou

250 ml apa

100 ml ulei

100 g untura.

Ingrediente umplutura:

500 g dovleac piure

2 linguri zahar

Categorii