Melc cu dovleac
Reteta culinara Melc cu dovleac din categoria Dulciuri. Cum sa faci Melc cu dovleac
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Melc cu dovleac
Tot timpul am iubit dovlecii de aceea toamna pregatesc deserturi ca sa imi aduca aminte de copilarie.
600 g făină 50 g amidon 1 praf de sare 5 g praf de copt 60 g unt 150 g smântână 1 ou 250 ml apa 100 ml ulei 100 g untura. Ingrediente umplutura: 500 g dovleac piure 2 linguri zahar Mod de preparare aluat: se pune în bolul mixerului făina, amidonul, praful de sare, praful de copt, apa, untul topit, oul, smântâna, se amestecă până se formează un aluat neted și nelipicios. Se lasă 30 de minute dupa care se împarte in bucati potrivite și se da forma unor bile. Se amestecă uleiul cu untura, se aplatizează bilele de aluat cu palma și se ung cu amestecul de grăsime. Pe rând, se întinde bila de aluat pana se obține o foaie subțire. Se așează dovleacul amestecat cu zahăr și se rulează pana se obține un sul și îi dam forma unui melc. Se pun melcii cu dovleac in tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptorul preâncalzit la 180°C timp de 30-35 de minute. Pofta buna!Ingrediente Melc cu dovleac
600 g făină
50 g amidon
1 praf de sare
5 g praf de copt
60 g unt
150 g smântână
1 ou
250 ml apa
100 ml ulei
100 g untura.
Ingrediente umplutura:
500 g dovleac piure
2 linguri zahar