Melci cu umplutura de migdale
Reteta culinara Melci cu umplutura de migdale din categoria Dulciuri. Cum sa faci Melci cu umplutura de migdale
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Melci cu umplutura de migdale
Aceasti melci, fie cu nuci fie cu stafide fie cu migdale nu lipsesc din vitrinele brutariilor si sunt foarte indragiti de toata lumea pentru micul dejun. Seamana un pic cu ceea ce noi numim cuib de viespi, dar aluatul e pe baza de branza de vaca. Au iesit un pic mai "bronzate" pentru ca nu am avut decat gem de afine pentru glazura.
Ingrediente Melci cu umplutura de migdale
250 g de branza de vaca
100 ml de ulei
80 ml de lapte
75 g de zahar
1 pachetel de zahar vanilat
500 g de faina
1 pachetel de praf de copt
faina pentru lucrat aluatul
2 linguri de miere
1 ou
1/2 lingurita de scortisoara
250 g de migdale macinate
50 ml de smantana pentru frisca
1 lingura de rom
30 g de unt
100 g de gem de caise ( eu am pus de afine)