Melci cu umplutura de migdale

Reteta culinara Melci cu umplutura de migdale din categoria Dulciuri. Cum sa faci Melci cu umplutura de migdale

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Melci cu umplutura de migdale

 

Aceasti melci, fie cu nuci fie cu stafide fie cu migdale nu lipsesc din vitrinele brutariilor si sunt foarte indragiti de toata lumea pentru micul dejun. Seamana un pic cu ceea ce noi numim cuib de viespi, dar aluatul e pe baza de branza de vaca. Au iesit un pic mai "bronzate" pentru ca nu am avut decat gem de afine pentru glazura.

Ingrediente Melci cu umplutura de migdale

250 g de branza de vaca

100 ml de ulei

80 ml de lapte

75 g de zahar

1 pachetel de zahar vanilat

500 g de faina

1 pachetel de praf de copt

faina pentru lucrat aluatul

2 linguri de miere

1 ou

1/2 lingurita de scortisoara

250 g de migdale macinate

50 ml de smantana pentru frisca

1 lingura de rom

30 g de unt

100 g de gem de caise ( eu am pus de afine)

Categorii