Melci cu unt reteta turceasca

Reteta culinara Melci cu unt turceasca din categoria Dulciuri. Cum sa faci Melci cu unt reteta turceasca

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Melci cu unt reteta turceasca

 

Îți plac puful? Ti se topesc in gura bunatatile astea din aluat, dar si ce aluat, unul fantastic si nu exagerez deloc daca va spun ca cinci zile raman la fel de proaspete.  Spune-le melci sau rulouri sau ce vrei si sa stii ca aceasta reteta din familia mea va scrie istorie, merita cu siguranta incercati si de ce nu, pentru a fi transmise din generatie in generatie. Un aluat atât de versatil, îl poți pregăti cu parmezan, brânză, brânză dar și cu cremă de vanilie, scorțișoară, ciocolată, nutella, miere... alegerea va depinde de inspirația momentului. Dacă am lăudat suficient preparatul, trebuie să vă ofer o rețetă minunată, o rețetă turcească.

200 ml lapte cald 100 ml apă caldă 60 ml ulei vegetal 2 albusuri si un galbenus 10 gr, drojdie uscată 2 linguri zahar fin 570 gr. făină albă 1 lingurita sare 30 gr unt la temperatura camerei 50 gr unt la temperatura camerei, pentru a unge rulourile 1 ou si 1 galbenus de ou la uns

In vasul mixerului se toarna laptele cald (nu fierbinte), apoi apa calduta, uleiul, doua albusuri si un galbenus, 2 linguri de zahar, apoi drojdia uscata, se amesteca bine, se adauga faina, intr-un câteva tranșe, urmează sarea și untul. Am frământat cu mixerul, dar poți face asta cu mâna, până obții un aluat fin, moale, elastic, perfect, care nu se lipește de mână.

Acoperiți vasul cu un șervețel sau un capac și lăsați aluatul să crească timp de o oră.

Scoatem din timp untul pentru uns (cele 50 gr)

Când aluatul a crescut, spargeți cu mâna 12 bucăți egale egale, puteți face acest lucru cântărindu-le și așezați-le la distanță între ele pe o hârtie curată (de copt) sau un șervețel.

Luați fiecare bucată de aluat și întindeți-o într-un oval (vezi foto) și ungeți-o bine și uniform cu unt.

Cu roata de pizza sau cu un cuțit ascuțit trageți linii verticale dar nu până la margine, lăsând un cm la capete (vezi foto).

Se rulează dintr-o margine laterală (vezi foto) și apoi melcii se formează ușor prin răsucire.

Fiecare melc se pune in tava de cuptor pe foaia de copt, se acopera cu un servetel si se lasa la dospit inca 20 sau 30 de minute la loc caldut din bucatarie.

Se unge fiecare rulada cu amestecul de oua si aici in acest moment daca doriti le puteti adauga, susan, mac, branza, parmezan doriti, sau le puteti lasa simple adaugandu-le cand sunt gata crema de vanilie si pudrate. zahăr.

Cred că le-am făcut de peste zece ori în toate felurile posibile.

Bake the snails until they are nicely browned at 185 degrees Celsius, maybe somewhere around 20, 30 minutes (depending on the oven), you will see how they grow like magic.

Wonderful!

Ingrediente Melci cu unt reteta turceasca

200 ml lapte caldut

100 ml apa calduta

60 ml ulei vegetal

2 albusuri de ou si un galbenus

10 gr, drojdie uscata

2 linguri zahar fin

570 gr. faina alba

1 lingurita de sare

30 gr unt la temperatura camerei

50 gr unt la temperatura camerei, pentru uns rulourile

1 ou si 1 galbenus pentru uns

Categorii