Pui Piri-Piri

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui Piri-Piri

Boiaua dulce, usturoiul granulat, oreganoul uscat, ghimbirul pudra, sarea, chiliul si uleiul de masline se amesteca foarte bine. Se adauga apoi sucul de lamaie si se amesteca. O parte din sosul astfel obtinut se adauga peste pulpe. Se poate folosi o pensula speciala pentru uns sau se pot masa foarte bine. Se lasa la marinat aproximativ o ora. Pulpele se aseaza in tava si se introduc in cuptorul preincalzit la 220°. Se lasa aproximativ 45 de minute pana se rumenesc. Se scot pulpele si se aseaza pe un platou. Peste acestea se poate adauga amestecul de condimente ramas. Sugestia mea este sa adaugati peste pulpe cimbru proaspat, pentru a conferi mancarii o aroma deosebita. Pofta Buna!

Ingrediente Pui Piri-Piri

-4-5 pulpe superioare de pui

-1/2 lămâie

-3 linguri ulei de măsline

-1 linguriţă boia dulce

-1 linguriţă usturoi granulat

-1 linguriţă oregano uscat

-1/2 linguriţă ghimbir pudră

-1 linguriţă sare

-1/2 linguriţă chili.

Categorii