Mere coapte cu fulgi de migdale si inghetata cu mandarine
Reteta culinara Mere coapte cu fulgi de migdale si inghetata cu mandarine din categoria Dulciuri. Cum sa faci Mere coapte cu fulgi de migdale si inghetata cu mandarine
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mere coapte cu fulgi de migdale si inghetata cu mandarine
E seara, e innorat afara si am chef sa ma cuibaresc in pat si sa zac cu o carte buna in mana sau sa ma uit la un film siropos in timp ce devorez vreo doua mere coapte umplute cu un amestec de fulgi de migdale, coacaze dezhidratate, miere si scortisoara. E frig si iarna inca, si merele coapte sunt la mare purtare acum, noroc ca le poti gasi si in piata, numai bune de bagat la cuptor cu tot felul de umpluturi cu aroma de scortisoara, nuci, stafide... si alte minunatii.
Ingrediente Mere coapte cu fulgi de migdale si inghetata cu mandarine
Ingrediente pentru merele coapte:
6 mere galbene sau rosii;
45 grame coacaze dezhidratate (sau merisoare);
30 grame fulgi de migdale;
45 grame unt;
3 linguri de miere;
6 lingurite de zahar brun.
Ingrediente pentru inghetata de mandarine:
1 compot de mandarine (conserva de 375 grame);
100 ml lapte;
50 ml lapte de cocos (optional);
3 linguri de zahar brut din trestie de zahar.