Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

Incalzeste cuptorul la 200?C.Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus.Intr-un bol, pune prunele uscate si vinul si da-le la cuptorul cu microunde timp de 3 minute, la putere maxima.

Intr-un vas, amesteca prunele uscate, visinele, cacaoa, zaharul si scortisoara.Taie nugaua in 4 bucati egale.Imparte amestecul cu fructe in cele 4 jumatati de mere, iar deasupra aseaza cate o bucata de nuga.

Da totul la cuptor 20-25 minute, pana cand merele s-au inmuiat iar nugaua s-a rumenit si a devenit crocanta, apoi serveste.

Ingrediente Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

2 mere, curatate de smaburi si injumatatite

50 g prune uscate, tocate

100 ml vin/rom

50 g visine din compot

2 linguri pudra de cacao

2 lingurite zahar pudra

1 lingurita scortisoara

100 g nuga

Categorii