Minciunele, uscatele sau scovergi....

Reteta culinara Minciunele, uscatele sau scovergi.... din categoria Dulciuri. Cum sa faci Minciunele, uscatele sau scovergi....

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Minciunele, uscatele sau scovergi....

 

Eu le stiu de scovergi, in unele parti scovergile arata altfel, pana la urma ''cate bordee....atatea denumiri''. In fine, trec peste partea asta, m-au bantuit toata noaptea, habar nu am de ce, bine ca nu-s insarcinata...cu sarcini de partid, cine stie ce legi scoateam la imprimanta. Nu le-am scos la imprimanta, le-am prajit in tigaie, n-ai ce sa le faci poftelor, nu te poti pune contra lor, sigur nu castigi nimic. Nu-mi mai aminteam reteta dupa care ne facea mamaia cand eram mici, asa ca am dat cautare pe ''gogu'' m-am oprit la reteta Jamilei pentru ca aveam o smantana numai buna de scovergi.

200 g smantana cu 35% grasime 50 ml lapte dulce cu 3,5 % grasime 3 oua medii 70 g zahar tos cca 10 g sare 1 lingurita esenta vanilie 1 lingurita esenta rom cca 550-600 g faina superioara de grau cu 000, eu am avut Baneasa Pentru pudrat zahar pudra

Mi-am pregatit ingredientele, le-am lasat cca 30 min la temperatura camerei. Intr-un castron am pus smantana, laptele si sarea si am amestecat bine, apoi am incorporat ouale, zaharul si esentele. La final am adaugat faina, n-am pus-o pe toata, am pus 500 g apoi am mai adaugat cca 50 g, atat a fost nevoie. Am framantat aluatul cca 15 min, apoi l-am lasat sa se odihneasca 30 min. Dupa 30 min am intins o foaie subtire, am taiat fasii pe lungime si pe latime si am format scovergile, asa cum se vede si in fotografii. Am incins tigaia wok, am pus uleiul si apoi am prajit scovergile in uleiul incins. Am scos scovergile pe un servet sa se absoarbe surplusul de ulei, o paret le-am tavailt prin zahar pudra, iar altele le-am lasat nepudrate pentru cei care sunt in razboi cu zaharul. Delicioase, atat le trebuia sa nu fie la cat m-au bantuit toata noaptea.

Ingrediente Minciunele, uscatele sau scovergi....

200 g smantana cu 35% grasime

50 ml lapte dulce cu 3,5 % grasime

3 oua medii

70 g zahar tos

cca 10 g sare

1 lingurita esenta vanilie

1 lingurita esenta rom

cca 550-600 g faina superioara de grau cu 000, eu am avut Baneasa

Pentru pudrat

zahar pudra

Categorii