Mini Pavlova cu frisca si fructe de padure - Desert simplu, rafinat si elegant
Mini Pavlova cu frisca si fructe de padure - Desert simplu, rafinat si elegant - Cum se prepara Mini Pavlova cu frisca si fructe de padure - Desert
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mini Pavlova cu frisca si fructe de padure - Desert simplu, rafinat si elegant
Va prezint o rețetă simplă de mini Pavlova cu frișcă și fructe de pădure, un desert rafinat, crocant la exterior și cremos la interior, perfect pentru ocazii speciale si nu numai. Pentru aceste Mini Pavlova cu frisca si fructe de padure - Desert simplu, rafinat si elegant, ai nevoie de cateva ingrediente: albusuri de ou, zahar, frisca si fructe.
Ingrediente Mini Pavlova cu frisca si fructe de padure - Desert simplu, rafinat si elegant: 4 albusuri de ou (la temperatura camerei) 220 g zahar tos fin 1 lingurita otet sau zeama de lamaie 1 lingurita amidon de porumb (optional) 1 praf de sare 300 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime) 2 linguri zahar pudra 1 lingurita extract de vanilie (optional) 200–300 g fructe de padureCum se prepara Mini Pavlova cu frisca si fructe de padure - Desert simplu, rafinat si elegant:
Preincalzeste cuptorul la 120°C.
Bate albusurile cu sarea pana se albesc si cresc in volum. Adauga zaharul treptat si bate pana cand bezeaua este lucioasa si face varfuri ferme. Incorporeaza usor otetul sau zeama de lamaie si amidonul.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt, formeaza 12 bezele rotunde, lasand spatiu intre ele. Daca vrei, le poti face mai mari. Fa o mica adancitura in mijloc cu dosul unei linguri.
Coace bezelele timp de 1 ora – 1 ora si 15 minute. Lasa-le sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.
Mixeaza smantana rece pentru frisca cu zaharul pudra si vanilia pana devine ferma. Umple fiecare mini Pavlova cu frisca batuta. Decoreaza cu fructe de padure proaspete.
Incearca si reteta de Tort Pavlova cu ciocolata, un desert aspectuos si delicios sau varianta de Mini Pavlova cu crema de mascarpone si frisca, absolut delicioase.
Iti recomandam si reteta de Bezele trandafir, pe care le poti servi simple sau cu sos de fructe.
Ingrediente Mini Pavlova cu frisca si fructe de padure - Desert simplu, rafinat si elegant
Ingrediente Mini Pavlova cu frisca si fructe de padure - Desert simplu, rafinat si elegant:
4 albusuri de ou (la temperatura camerei)
220 g zahar tos fin
1 lingurita otet sau zeama de lamaie
1 lingurita amidon de porumb (optional)
1 praf de sare
300 ml smantana pentru frisca (minim 30% grasime)
2 linguri zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie (optional)
200–300 g fructe de padure