Mini-pizza cu foietaj

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Mini-pizza cu foietaj

Se intainde aluatul si se imparte in 2 dreptungiuri, avand grija sa taiem si fasii late de 1 cm, cu care inconjuram marginile dreptungiurilor. La cuptor se vor inalta si va fii ca o bordura pentru ingredientele din centru.

Pe tava pentru cuptor se pune foaie de copt si se aseaza bucatile de foietaj. Se ung in centru cu mutar sau pasta de rosii , se presara cascaval ras. Se adauga fasii de dovlecel taiat cu razalitorul de cartofii.

Deasupra se aseaza bucati de prosciutto, masline fara samburi tocate mare si felioare de rosie fara suc si samburi. Se condimenteaza, se presara cascaval ras, cimbru si rozmarin, uscat sau proaspat, de care aveti.

Se stropesc cu ulei de masline, oet balsamic (optional), iar pe margini se dau cu ou batut, intins cu o pensula.

Se coace cam 25 de minute in cuptorul incins deja.

Ingrediente Mini-pizza cu foietaj

400 g aluat fraged

prosciutto

1 dovlecel

1 rosie

50 g de masline negre si verzi

50 g cascaval ras

pasta de rosii

1 lingurirta mutar

1 ou

busuioc

rozmarin

ulei de masline

sare

piper

oet balsamic

Categorii