Mini strudel cu branza
Reteta culinara Mini strudel cu branza din categoria Dulciuri. Cum sa faci Mini strudel cu branza
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mini strudel cu branza
Rețete de suflet
A luat 500 g faina 1 praf de sare 250 ml apă caldă 25 g de drojdie Ciulama 200 ml ulei 10 linguri de faina Umplere 1 kg brânză dulce de vaci 250 g zahăr 2 linguri gri 6 gălbenușuri 1 praf de sare esență de vanilie coaja de lamaie stafide merișor Uns 1 galbenus 2-3 linguri lapte zahăr pudrăIntr-un ibric adauga uleiul si faina amestecand treptat continuu pana se omogenizeaza.
Se pune pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o ciulama, daca este nevoie se adauga 1 lingura de faina.
Lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu zaharul si sarea, se face o gaura si se adauga drojdia dizolvata in apa calduta.
Se framanta un aluat omogen, se intinde pe masa infainata aluatul in forma dreptunghiulara, se unge cu sita rece si se pliaza aducand marginile spre interior si inca o data apoi se impaturi in 3 ca o litera.
Se inveleste in folie si se lasa la racit minim 1 ora (eu pregatesc aluatul pentru seara)
Intre timp pregatim umplutura - intr-un bol se bat galbenusurile cu zaharul (branza mea era uscata si am mai adaugat 200 g de smantana), adaugam branza si restul ingredientelor, amestecam bine pana se omogenizeaza.
Pe masa infainata (eu prefer sa intind o folie alimentara si sa o ungem cu ulei sau unt) intindem aluatul cam 0,5 cm grosime.
Se adauga umplutura pe lungimea aluatului si se ruleaza de doua ori, se taie cu un cutit si se indeparteaza rulada formata si se repeta operatiunea.
Taiem fiecare rulada bucatele de aproximativ 4-5 cm pe care le vom aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu galbenusul de ou batut si le coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.
Ingrediente Mini strudel cu branza
Aluat
500 g faina
1 praf de sare
250 ml apa calduta
25 g drojdie
Ciulama
200 ml ulei
10 linguri faina
Umplutura
1 kg branza dulce de vaca
250 g zahar
2 linguri gris
6 galbenusuri
1 praf de sare
esenta de vanilie
coaja de lamaie
stafide
merisoare
Uns
1 galbenus
2-3 linguri lapte
zahar pudra