Minitort panza de paianjen

Timp de preparare 2 ore si 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Minitort panza de paianjen

Blatul : Se freaca untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, se bat alusurile spuma cu un praf de sare si doua picaturi de otet. Se mixeaza putin galbenusurile cu esentele, coaja de portocale, cognacul si se adauga cate putin la unt amestecandu-se continuu.

A oprit separat cateva linguri de compozitie alba fara cacao. Faina se cerne de doua ori impreuna cu praful de copt. Se adauga la faina ingredientele uscate . Se topeste ciocolata la bain marie sau la microunde si se toarna putin racita peste compozitia de unt. Se mixeaza bine untul si se toarna in ploaie cate doua linguri de faina, doua linguri de albus si se amesteca usor de jos in sus.

Continuam cu faina si albusul pana la terminarea ingredientelor. Se tapeteaza o forma de tort detasabila sau un vas mai mic. Se varsa continutul si se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute in functie de cuptor. Eu am pus desupra compozitia oprita si am trasat niste linii. Se face testul cu scobitoarea si daca iese curata este gata blatul. Se taie in doua cand s-a racit complet si se insiropeaza cu putina zeama din compot.

Se bate frisca rece cateva minute apoi se adauga praful de intaritor si se mai bate ceva timp pana se intareste. Se imparte frisca pentru cele doua creme. Pentru prima crema se adauga cate putin din dulceata si se gusta pentru a nu o indulci foarte tare. Se pun si cateva fructe scurse din compot si se pune la rece.

Cremele : La cealalta parte de frisca se adauga finetti care a fost tinuta la temperatura camerei si mixata bine. Fructele se spala, se curata si se taie felii subtiri. A asezat deasupra fructe, peste, ce-a de-a doua crema si iar fructe. A uns cel de-al doilea blat cu crema de finetti si l-a asezat deasupra.

Glazura : A asezat al doilea blat insiropat si am topit ciocolatta amaruie rupta bucati impreuna cu frisca si cognacul pe foc foarte mic. Se mesteca tot timpul pana se omogenizeaza. A nu se lasa sa fiarba. Pentru o reusita a desenului trebuie folosita doar ciocolata de buna calitate .

Tortul care a stat putin la rece se aseaza pe un grilaj si se varsa ciocolata neagra calduta si nu fierbinte exact in centru. Se lasa sa se prelinga ciocolata si nu folosim nimic pentru a nivela astfel incat va ramane un strat uniform fara denivelari. Intre timp topim ciocolata alba la bain marie si cat e inca calda ciocolata neagra pe blat incepem sa facem panza.

Ingrediente Minitort panza de paianjen

Blat :

75 g ciocolata cu lapte si amaruie

50 g unt

50 g zahar brun sau alb

2 oua mari

50 g nuca

50 g faina

1 lingurita praf de copt

Un praf de sare

2 linguri cognac alexandrion

Esenta de rom

Esenta de vanilie

1 lingurita praf de cafea

1 lingurita cappuccino

1 lingura cacao

1 lingurita coaja de portocale

Crema 1 :

Aproximativ ½ borcan de dulceata

un castronel de frisca

½ plic intaritor de frisca

Crema 2:

150 ml smantana dulce

1/2 plic intaritor de frisca

Cateva linguri zdravene de crema finetii

Glazura :

½ ciocolata alba

1 lingura cognac

100 g ciocolata amaruie

100 ml frisca lichida

Pentru umplut si decor :

Capsuni

Kiwi

Banane

Pere coapte

Fructe din compot

Categorii