Moelleux au chocolat
Reteta culinara Moelleux au chocolat din categoria Dulciuri. Cum sa faci Moelleux au chocolat
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Moelleux au chocolat
Prima data am mancat acest desert intr-un restaurant din orasul meu! Mi s-a parut fantastic de bun. La un moment dat am zis sa caut o reteta sa il fac si eu. Am incercat cateva, problema este urmatoarea, cuptorul joaca un rol important in successul retetei. Adica, un cuptor pe gaz este diferit de unul electric! Are sau nu are ventilatie? Cat de bine evacueaza aburii? S.a.m.d. Trebuie sa o faci de cateva ori ca sa iti reuseasca. Consistenta aluatului iarasi este foarte importanta, nu trebuie sa fie foarte tare, trebuie sa aiba fluiditate. Va recomand sa coaceti cate 2 odata pana cunoasteti cuptorul, in al doilea rand 8 minute sunt 8 minute, nu 9 sau 10! Poate mai putin cu 1 minut. Un singur minut face ca prajitura sa se coaca si in interior. Astea fiind zise iata reteta:
Ingrediente Moelleux au chocolat
130 gr ciocolata amaruie ( neagra , cel putin 70%)
130 gr unt
150 gr zahar
4 buc. galbenus de ou
4 buc. oua intregi
200 gr. faina