Moelleux cu caise si mascarpone

Ce ziceti de mici prajituri gourmet ce ascund o caisa in inima lor, sunteti tentat sa le gustati la desert? Reproduceti reteta noastra de casa! Disponibila in versiunea scrisa si video, o veti putea reproduce impreuna cu copiii. In plus aveti posibilitatea de a impartasi o activitate distractiva :-)

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Moelleux cu caise si mascarpone

Luati 50 gr de mascarpone si amestecati cu 1 lingura de zahar. Lasati deoparte. Se amesteca zaharul ramas cu mascarpone ramasa. Adaugati ouale.

Apoi adaugati faina si praful de copt si amestecati bine. Terminati adaugand laptele pentru a relaxa aluatul.

Puneti aluatul in ramekins unse cu unt. Dati drumul la cuptor si reglati-l la 180° C.

Spalati caisele, taiati-le in 2 si scoateti samburele. Umpleti mijlocul cu amestecul de mascarpone + zahar si inchideti caisele.

Azezati cate o caisa umpluta in fiecare ramekin cu aluat, apasand ușor.

Coaceti 25 minute la 180°C.

Gata!

Ingrediente Moelleux cu caise si mascarpone

8 caise

250 gr mascarpone

100 gr zahar

3 oua

190 gr faina

1 lingurita praf de copt

60 ml de lapte

Categorii