Mousse au chocolat

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mousse au chocolat

Se topeşte ciocolata cu untul pe aburi până se înmoaie. Grijă să nu se prindă, să nu se ardă! Se lasă la răcit şi apoi se adaugă gălbenuşurile şi coaja de portocală sau alte mirodenii(rom etc.). Albuşurile se bat spumă cu sare, apoi cu 2 linguri de zahăr până se întăresc iar. Se adaugă o treime şi se amestecă prin învăluire, apoi altă treime şi amestecăm, apoi ultima treime. Frişca se bate, dar nu prea tare şi se amestecă la spumă uşor. Se pune în cupe şi se dă la frigider.

Ingrediente Mousse au chocolat

120 g ciocolată de menaj de calitate

30 g de unt

2 linguri de cafea concentrată/coniac/rom(opţional)

2-3 ouă(depinde de mărime)

2 linguri de zahăr

120 ml de smântână de frişcă(de Kaufland)

coajă de portocală sau vanilie

Categorii