Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide

Cum se prepară vișinata. Reteta culinara Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide

 

Ador aceasta crema fina de ciocolata neagra (amaruie). Combinata cu visinele din visinata si cu stafide....mhhh...cred ca n-are rost sa va mai povestesc. ;) Se face foarte simplu si este un desert ideal pentru iubitorii de ciocolata.

Ingrediente Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide

125 ml frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie);

200 gr. ciocolata amaruie (neagra);

5 gr. gelatina granule;

2 linguri apa rece;

200 ml frisca lichida (batuta);

o mana se stafide;

2 linguri visinata (de pus in mousse);

2 linguri de visinata (pentru pus stafidele la hidratat);

visine din visinata fara samburi - cate dorim (pentru decor);

bucatele de ciocolata (pentru decor);

putin sirop gros de visine (daca avem)

Categorii