Mousse de limetă
Reteta culinara Mousse de limetă din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Mousse de limetă
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mousse de limetă
Mousse de limetă, după o rețetă franceză, care a ieșit mai bine decât m-am așteptat. Un desert excelent, cu un gust foarte bun, un desert ușor și rapid de făcut, un deliciu. Nu degeaba îmi plac dulciurile cu gust de lămâie...
INGREDIENTE
Se prepară mai întâi frișca naturală, din 100-125 ml de smântână grasă, mixată cu 1 plic de vanilie și 1-2 linguri de zahăr pudră. Când frișca este bine legată, se dă la frigider, până ce sunt gata celelalte ingrediente.
Într-o crăticioară se amestecă ingredientele solide: zahărul tos, amidonul alimentar și vanilia. Se adaugă laptele, se omogenizează și apoi se dă crăticioara la foc mic, sau la bain-marie. Se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului și nici să nu se formeze cocoloașe. Când amestecul s-a îngroșat bine, se ia crăticioara de pe foc, dar tot se mai amestecă în ea, din când în când, ca să nu se formeze pojghiță.
Când compoziția s-a mai răcorit, se adaugă zeama de limetă și apoi coaja răzuită. Se omogenizează și se mai lasă puțin, până ce se răcește total. Atunci se adaugă frișca scoasă din frigider, se omogenizează și se toarnă în cupe.
Se decorează cu feliuțe și coajă răzuită de limetă. Se lasă desertul câteva ore la rece, după care poate fi servit.
Ingrediente Mousse de limetă
50 grame de zahăr tos fin
25 grame de amidon alimentar
200-250 ml de lapte
zeama de la 1 limetă
coaja răzuită de la 1 limetă
1 plic de vanilie
150 ml de frișcă naturală
Pentru decor:
feliuțe de limetă
coajă răzuită de limetă