Mucenici de post
Reteta culinara Mucenici de post din categoria Dulciuri. Cum sa faci Mucenici de post
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mucenici de post
"Aluaturi de casa"
INGREDIENTE
Intr-un bol amestecam faina cu sarea si zaharul,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,uleiul,esentele,coaja de portocala si lamaie data prin razatoare.
Incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta pana ce obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.
Acoperim cu un prosop si lasam pana ce isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 16 bucati.Fiecare bucata o intindem sub forma de bastonas si luam un capat formam un melc pana la jumatate iar din partea cealalta formam un melc in sens invers.
Iin asezam in tava tapetata cu hartie de copt.ii acoperim si ii lasam la dospt cca 20 min.
Ii ungem cu sirop de apa cu zahar,dam la cuptorul incalzit cca 20-30 min pana ce se rumenesc frumos.
Intre timp facem siropul din apa cu zahar si coaja de lamaie,la final adaugam esenta si indepartam coaja de lamaie.
Lasam sa se raceasca mucenici cat sa fie calzi ,ii insiropam cu siropul caldut,ii ungem cu miere cu ajutorul unei pensule si presaram nuca de cocos
Ingrediente Mucenici de post
1 kg faina
500 ml apa
100 ml ulei
100 g zahar
un praf de sare
25 g drojdie proaspata
esenta de vanilie
coaja de lamaie si portocala
Sirop
200 ml apa
100 g zahar
esenta de vanilie
coaja de lamaie
200 g nuca de cocos
6 linguri miere de albine