Mucenici împletiți
Extrem de pufosi si deliciosi
Instructiuni de preparare Mucenici împletiți
Se amesteca laptele cu drojdia, zaharul, uleiul, ouăle bătute, esenta de rom, esenta de lămâie și faina amestecata cu sarea și se frământă adăugând câtă faina mai este nevoie pentru a obține un aluat moale, dar nelipicios.
Se lasă să crească 2 ore. Când e gata se ia o bucata de aluat, se formează un șnur, se îndoaie pe jumătate și se împletește formând un 8 (mucenic). Se procedează la fel cu toți și se mai lasă să crească o ora. Se coc 15 minute la 180 grade.
Când sunt gata se dau prin miere, nuca măcinată și nuca de cocos.
Ingrediente Mucenici împletiți
Aluat : 1 kg faina, 500 ml lapte, 200 g zahar, 100 ml ulei, 4 oua, 1 plic drojdie, 1 esență de rom, 1 esență de lamaie, sare.
Decor: miere, nuca măcinată, nuca de cocos.