Mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Reteta culinara Mucenici moldovenesti cu fanta, de post din categoria Dulciuri. Cum sa faci Mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mucenici moldovenesti cu fanta, de post

 

E fara introducere doar asteapta sa fie savurati, un deliciu....

 

INGREDIENTE
Aluat 1 kg faina 600 ml suc fanta 120 g zahar 120 ml ulei 50 g drojdie proaspata un praf de sare Sirop 600 ml apa 100 g zahar 2 linguri cu miere coaja de la 2 lamai Pentru uns zahar brun+ apa nuca macinata si miere

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam sa se activeze drojdia cca 10 min. Adaugam drojdia in bolul robotului, punem si uleiul si restul de suc fanta caldut si dam drumul la robot sa framante aluatul, cca 15 min. Transferam aluatul intr-un castron uns cu ulei si-l lasam sa creasca cca 1 ora.

Sirop : Spalam bine doua lamai si le curatam de coaja, punem coaja intr-o cratita de inox, turnam apa si adaugam si zaharul si lasam sa fiarba cca 15 min. Lasam sa se raceasca bine si adaugam si mierea si omogenizam siropul.

Dupa ce a crescut aluatul ne apucam sa formam mucenici in forma de opt. Am o nebunie sa cantaresc aluatul si am incercat sa-l impart cat mai exact, mi-au iesit 37 mucenici cu un gramaj de cca 51 g. Dupa ce am impartit aluatul in bilute am intins un sul subtire si apoi am unit capetele, dupa care am dat forma de 8. Am asezat cate 12 buc in tava de la aragaz si am lasat la crescut cca 20 min. Dupa care i-am uns cu un sirop facut din apa si zahar brun. Am preincalzit cuptorul la 180 grade ( cuptor electric) am bagat tava la cuptor pentru cca 26 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca mucenicii apoi i-am inmuiat in siropul racit, am uns cu miere si am presarat nuca macinata.Sa aveti pofta !

Ingrediente Mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Aluat

1 kg faina

600 ml suc fanta

120 g zahar

120 ml ulei

50 g drojdie proaspata

un praf de sare

Sirop

600 ml apa

100 g zahar

2 linguri cu miere

coaja de la 2 lamai

Pentru uns

zahar brun+ apa

nuca macinata si miere

Categorii