Muffins- 2 variante

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Muffins- 2 variante

Se amestecă ingredientele uscate: făină, zahăr, sare, praf de copt şi bicarbonat. Separat se amestecă ingredientele lichide. Se combină ambele fără să amesteci prea mult. La sfârşit se adaugă ciocolata uşor. Se pune în formele specifice care au fost tapetate cu hârtie de muffins. Se găseşte în magazinele mari, eu am luat de la Kaufland. Se coc la foc mare la început, apoi se mai reduce puţin până se rumenesc(proba scobitorii). Se lasă 3 minute în formă, apoi se scot pe o suprafaţă de lemn, eventual acoperită cu hârtie. Se consumă reci sau călduţe, după dorinţă. Se procedează asemănător cu varianta a 2-a.

Ingrediente Muffins- 2 variante

Varianta 1.

1,5 cani de făină

3/4 cană de zahăr

3/4 linguriţă de praf de copt

3/4 linguriţă de bicarbonat de sodiu

1/4 linguriţă de sare

1 ou

5 linguri de unt

1 cană de smântână

coajă de portocală

3/4 cană de ciocolată bucăţele sau cipsuri de ciocolată

1 cană=240 ml

Varianta 2.

-1 cutie de iaurt natur

- 1 cutie de zahăr

-1/2 cutie de ulei

- puţină sare

- 1 cutie de faină

- 1 cutie de nucă de cocos rasă

- 50 g de mac

- 1 plic de praf de copt

- 3 ouă

Se măsoară folosind cutia de la iaurt.

Categorii