Musaca de vinete
Instructiuni de preparare Musaca de vinete
Se toaca ceapa si se caleste impreuna cu ardeiul iute. se adauga carnea si se gatesc impreuna pana ce s-a evaporat toata zeama lasata,apoi se potriveste de sare ,piper si se adauga menta si ghimbirul.
Vinetele necuratate de coaja se taie rondele,se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare,minim 1/2 ora.
Apoi se preseaza usor si se prajesc pe fiecare parte in ulei,dupa care se scot intr-un castron.
Intr-o cratita se pun stratuturi vinete,carne,rondele de rosii si parmezan si se termina cu rosii.uleiul lasat de vinete se pune in cratita,apoi se pune la cuptor pana rosiile prind o crusta frumoasa.
Ingrediente Musaca de vinete
3 vinete mari
1 kg carne tocata de vaca
3-4 cepe mari tocate
1 ardei iute sau pasta de ardei iute
1 Lg menta uscata
1 lg ghimbir macinat
sare,piper
6 rosii mari
parmezan ras
ulei
smantana