Necci - clatite toscane cu faina de castane
Clătite pufoase reţetă. Reteta culinara Necci - clatite toscane cu faina de castane din categoria Dulciuri. Specific Italia. Cum sa faci Necci - clatite toscane cu faina de castane
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Necci - clatite toscane cu faina de castane
Gustoase si satioase. Fara gluten si fara ou.Pentru o reteta de post utilizati o alta umplutura: dulceata, compot de fructe etc. https://www.blogulluicatalina.com/2022/10/necci-clatite-toscane-cu-faina-de.html
200 g faina de castane 1 lingura ulei de masline sare ulei de cocos (sau unt) Umplutura: 130 g de branza ricotta vanilie 1 lingura buna de indulcitor Sukre Gold (sau zahar brun) Decor : nuci, sirop de artar Good Good fara zahar (sau miere)Amestecati faina cu uleiul si sarea.
Incorporati apa treptat, amestecati pana obtineti un aluat fluid de clatite.
Incingeti o tigaie antiadeziva si ungeti-o cu ulei de cocos sau cu unt.
Varsati aluatul si coaceti clatitele la foc rapid 1 minut pe fiecare parte.
Pregatiti umplutura, amestecati branza ricotta cu indulcitorul si vanilia.
Umpleti clatitele si serviti-le cu sirop de artar sau cu miere si cu nuci.
Ingrediente Necci - clatite toscane cu faina de castane
200 g faina de castane
1 lingura ulei de masline
sare
ulei de cocos (sau unt)
130 g de branza ricotta
vanilie
1 lingura buna de indulcitor Sukre Gold (sau zahar brun)