Necci - clatite toscane cu faina de castane

Clătite pufoase reţetă. Reteta culinara Necci - clatite toscane cu faina de castane din categoria Dulciuri. Specific Italia. Cum sa faci Necci - clatite toscane cu faina de castane

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Necci - clatite toscane cu faina de castane

 

Gustoase si satioase. Fara gluten si fara ou.Pentru o reteta de post utilizati o alta umplutura: dulceata, compot de fructe etc. https://www.blogulluicatalina.com/2022/10/necci-clatite-toscane-cu-faina-de.html

200 g faina de castane 1 lingura ulei de masline sare ulei de cocos (sau unt) Umplutura: 130 g de branza ricotta vanilie 1 lingura buna de indulcitor Sukre Gold (sau zahar brun) Decor : nuci, sirop de artar Good Good fara zahar (sau miere)

Amestecati faina cu uleiul si sarea.

Incorporati apa treptat, amestecati pana obtineti un aluat fluid de clatite.

Incingeti o tigaie antiadeziva si ungeti-o cu ulei de cocos sau cu unt.  

Varsati aluatul si coaceti clatitele la foc rapid 1 minut pe fiecare parte.

Pregatiti umplutura, amestecati branza ricotta cu indulcitorul si vanilia.

Umpleti clatitele si serviti-le cu sirop de artar sau cu miere si cu nuci.

Ingrediente Necci - clatite toscane cu faina de castane

200 g faina de castane

1 lingura ulei de masline

sare

ulei de cocos (sau unt)

130 g de branza ricotta

vanilie

1 lingura buna de indulcitor Sukre Gold (sau zahar brun)

Categorii