Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa - Iata cum se prepara Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

 

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa este un desert clasic, iubit pentru textura sa moale si gustul intens de ciocolata. Acest dulce delicios reuseste sa imbine perfect dulceata bogata a ciocolatei cu o consistenta pufoasa si aerata, creand o experienta gustativa de neuitat. Originara din bucataria americana, negresa a fost rapid adoptata si adaptata in diverse culturi culinare, fiecare adaugandu-si propria amprenta asupra retetei.

Ingrediente Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa Ingrediente pentru negresa: 200 g unt 200 g zahar 4 oua 200 g faina 50 g cacao 1 plic praf de copt (10 g) 100 ml lapte 1 lingurita esenta de vanilie un praf de sare Ingrediente pentru glazura: 200 g ciocolata neagra 100 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida) 50 g unt

Cum se prepara Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

Prepararea compozitiei pentru negresa:     Preincalzeste cuptorul la 180°C.     Intr-un bol mare, mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa.     Adauga ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare adaugare.     Intr-un alt bol, amesteca faina cu cacao, praful de copt si un praf de sare.     Incorporeaza amestecul de ingrediente uscate in compozitia de unt, alternand cu laptele. Adauga esenta de vanilie si amesteca bine pana la omogenizare.     Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiune recomandata: 20x30 cm) si niveleaza suprafata. Coacerea:     Coace negresa in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea (o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii trebuie sa iasa curata).     Lasa negresa sa se raceasca complet in tava. Prepararea glazurii:     Intr-un vas, incalzeste smantana pentru frisca pana aproape de punctul de fierbere (fara sa fiarba).     Adauga ciocolata rupta in bucati mici si lasa sa stea cateva minute, apoi amesteca pana cand ciocolata este complet topita si amestecul este omogen.     Adauga untul si amesteca pana cand se incorporeaza complet si glazura devine lucioasa. Glazurarea negresei:     Toarna glazura de ciocolata peste negresa racita si niveleaza cu o spatula pentru a obtine o suprafata uniforma.     Lasa glazura sa se intareasca la temperatura camerei sau pune negresa la frigider pentru a grabi procesul. Servirea:     Taie negresa in patrate si serveste-o alaturi de o cana de lapte sau cafea. Recomandam si tort Joffre sau negresa cu Oreo

Ingrediente Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

Ingrediente Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

Ingrediente pentru negresa:

200 g unt

200 g zahar

4 oua

200 g faina

50 g cacao

1 plic praf de copt (10 g)

100 ml lapte

1 lingurita esenta de vanilie

un praf de sare

Ingrediente pentru glazura:

200 g ciocolata neagra

100 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)

50 g unt

Categorii