Negresa Pufoasa si Cremoasa

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Negresa Pufoasa si Cremoasa

Prima data porniti cuptorul la foc mic pentru a se incinge pana veti face compozitia. Se amesteca ouale cu zaharul pana devine usor spumoasa,apoi adaugati uleiul, gemul, laptele, esenta de rom si o ciocolata topita(topita la foc mic cu putin lapte). Se amesteca in continuare cu mixerul si dupa ce compozitia este omogena mai adaugati bicarbonatul, cacaoa si faina (faina trebuie pusa in ploaie sau putin cate puntin pt a nu face cocoloase). Apoi veti unge cu putin ulei si veti tapeta cu faina tava in care veti pune prajitura. Cat timp este la cuptor veti face o glazura de ciocolata, folosind ciocolata amaruie si doua felii subtiri de unt. Se coace in cuptor la foc mic grade cam 40-50 de minute. Se lasa la racit apoi se taie si....Pofta Mare!

Ingrediente Negresa Pufoasa si Cremoasa

2 oua

1 cana de zahar

1 cana de lapte

2 cani de faina

jumatate de cana de ulei

1 lingura de bicarbonat

4 linguri de gem

3 linguri de cacao

1 ciocolata cu lapte

1 ciocolata amaruie

jumatate de lingurita de esenta de rom

40g de unt

Categorii