New York cheesecake

Reteta culinara New York cheesecake din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci New York cheesecake

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare New York cheesecake

 

„Rețete de suflet” Când vine vorba de cheesecake, cel mai adesea îl pregătesc în varianta fără coacere și cu fructe. Dar, am văzut această rețetă la  Ramona și a spus că este cea mai bună. M-am hotarat sa incerc si eu, sa vad cum functioneaza. Vă spun sincer, este minunat. Super cremos, delicios și se potrivește bine cu un sos de zmeură (sau alte fructe). Sunt convinsa ca un cheesecake copt poate fi minunat si cu siguranta il voi pregati mai des. Nu am folosit doar crema de branza ca in reteta, ci am pus si branza de vaci, una cremoasa. Incearca-l cat mai repede, ca sa te convingi ca este cel mai buuuuun!

250 gr biscuiti simpli 120 gr unt 600 gr brânză de vaci cremoasă 300 gr crema de branza 250 ml frisca 150 gr indulcitor pudra (sau 150 gr zahar) 4 oua 1 lingurita de amidon blat 2 lingurite de vanilie Pentru sosul de zmeura: 600 gr zmeura proaspata (sau congelata). 1 lingurita de amidon blat 3 linguri pudră de îndulcitor Măcinați biscuiții în robotul de bucătărie. Topeste untul. Amestecați biscuiții cu untul. Tapetează o tavă detașabilă de 23 cm cu hârtie de copt, dar numai la bază, nu în sus. Punem amestecul cu biscuiti, presam cu dosul paharului. Răciți în timp ce pregătiți umplutura. Umplere: Puneti intr-un bol branza de vaci, crema de branza, indulcitorul si amestecati. Se adauga smantana, se amesteca bine. Se pun ouale, unul cate unul, se amesteca bine dupa fiecare. La final se adauga vanilia si amidonul. Scoateți crusta din frigider, turnați umplutura și nivelați-o. In cuptorul incins la 180 de grade asezam o tava mai mare si mai inalta, in care mai punem o tava rotunda nedemontabila, iar in aceasta punem tava cu cheesecake. Turnam apa fierbinte in tava de jos mare, pentru a acoperi cam un deget tava rotunda. Coaceți cheesecake-ul timp de 180 de minute la 180 de grade. După acest timp, reduceți temperatura la 150 de grade pentru încă 30 de minute. Închideți aragazul și lăsați cheesecake-ul la cuptor pentru încă 30 de minute, fără a deschide ușa. Se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider peste noapte sau macar 2-3 ore. Sos de zmeura: Puneti zmeura intr-o cratita cu indulcitorul. Se lasa sa fiarba aproximativ 7 minute. Dizolvați amidonul cu 1-2 linguri de apă rece, puneți-l peste zmeură și amestecați. Luați sosul de pe foc și lăsați-l să se răcească. Și o vei păstra la rece. Dacă doriți, îl puteți trece printr-o sită pentru a îndepărta semințele. Se scoate cheesecake-ul de la rece, se portioneaza, se toarna sosul si se serveste. Poftă bună! 

Ingrediente New York cheesecake

250 gr biscuiti simpli

120 gr unt

600 gr branza de vaci cremoasa

300 gr crema de branza

250 ml smantana pentru frisca

150 gr indulcitor pulbere (sau 150 gr zahar)

4 oua

1 lingurita cu varf amidon

2 lingurite vanilie

600 gr zmeura proaspata (sau congelata)

1 lingurita cu varf amidon

3 linguri indulcitor pulbere

Categorii