Nuca de cocos de gheata

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Nuca de cocos de gheata

1. Se unge interiorul unei tavi nu foarte adanci, patrate de 17,5 cm. Se pun zaharul si laptele intr-o cratita mare. Se incalzeste usor amestecul pentru 5 minute pana cand se dizolva zaharul. 2. Se mareste intensitatea focului pana cand amestecul da in clocot. Nu atingeti pentru ca este foarte fierbinte! Se reduce intensitatea focului si se fierbe timp de 10 minute. 3. Se ia cratita de pe foc. Se adauga treptat nuca de cocos. Se toarna jumatate din amestec intr-o tava unsa cu ulei, astfel incat sa acopere fundul tavii complet. 4. Se adauga colorantul rosu in restul amestecului pana cand devine roz. Se toarna amestecul roz peste cel din tava. Se lasa sa se aseze pentru 20 de minute, se taie in cuburi si se raceste inainte de a se servi. Pofta buna!

Ingrediente Nuca de cocos de gheata

ulei de gatit pentru un

500 g de zahar granulat

150 ml lapte

150 g nuci de cocos disecate

cateva picaturi de colorant alimentar de culoare rosie

Categorii